ELÉRHETŐSÉGEINK:

Borászat:

1238 Budapest
Stefánia út 13.
Tel.: 30/604-6123
Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek:
10.00-18.00
Szombat-Vasárnap:
zárva


Tátra téri piac:

1204 Budapest, Kossuth Lajos u. 82.
Nyitvatartás:
Hétfő: zárva
Kedd, Szerda, Csütörtök, Péntek:
7.00 -15.00

Szombat:
7.00 -14.00

Vasárnap: zárva

 

Termékeink a
B.Q. Kft-nél is kaphatóak:
1097 Budapest,
Külső Mester u. 82.
Tel.: 215-4464
Nyitva tartás:
H - Cs: 7.30 - 17.00
P: 7.30 - 16.00
Szo. - V: zárva

 



Rólunk

 

Családunk mindig is foglakozott bor készítéssel, de hivatásszerűen három éve kezdte meg munkáját a Várszegi Pincészet a balatonboglári borvidéken. Célunk, hogy népszerűsítsük a kisebb családi borászatokat.


Kihívásokkal teli, nagy szorgalmat igénylő, a hagyományokat tisztelő, de egyszersmind újító, kísérletező szemlélettel alapítottuk  pincészetünket. Jelenleg birtokaink nagysága 7 hektárra tehető, ültetvényeink Balatonszemesen , Balatonlellén és Balatonbogláron találhatók.


Borainkat fiatalos szemlélettel készítjük, a modern kornak megfelelő  technológiával. Pincészetünkben a három év alatt jelentős fejlesztéseket hajtottunk végre, ami lehetővé teszi a kiváló minőségű borok készítését.

A szőlőt már az ültetvényen szelektáljuk, majd kis ládákba kézzel szüreteljük. Csak minőségi, kézzel válogatott szőlőalapanyagot használunk fel, csak a tökéletesen érett, egészséges szőlő kerül feldolgozásra. A bogyózást követően az előzetesen lehűtött cefre, temperálható acéltartályokba kerül, itt megy végbe az alkoholos erjedés szabályozott hőfokon, fajtáktól függően 1-3-hét alatt.

Az erjesztést követően vörös fajtáknál kíméletes préselés következik, melyet pneumatikus rendszerű présekkel végzünk. Fehér fajtáknál és rosé borainknál erjesztés előtt igyekszünk a lehető leggyorsabb feldolgozásra.

Fehérborainkat és rosé borainkat rozsdamentes acéltartályban, ellenőrzött körülmények között tároljuk a palackozásig. Vörösborainkat fahordós érlelés alá vetjük (6-14 hónapig) nagy ászok hordókban és kisebb, új tölgyfa hordókban érleljük palackozásig.




 

ZjE5NzY0MD